Sommer og Efterår 2017 hos Ulven og Uglen

Sommersolen går på hæld, og vi byder efterårsvinden velkommen. Efter en stille sommerperiode på forlaget har vi igen fart over feltet med helt nye udgivelser og spændende arrangementer. Denne torsdags blogindlæg skal handle om hvad der er sket hen over sommeren, og hvad vi kan glæde os til i efterårsmånederne.

21441571_2367227990169469_1239559569_o

En konges vej Del 1 (2017) af Brandon Sanderson

Sommerens udgivelser:
I slutningen af juni udkom første del af Brandon Sandersons serie Stormlys-fortællingerne, og vi er rigtig glade over den modtagelse som vi har fået for bogen. En konges vej – del 1 har fået rigtig mange gode anmeldelser både for handlingen, men også for selve oversættelsen; Jakob Levinsen har sat danske ord på, og han har virkelig gjort et fantastisk arbejde. Dette er vi ikke ene om at synes, og i en anmeldelse fra Littuna.nu af En konges vej – del 1 kan man finde rosende ord til oversætteren Jakob Levinsen:

“Bogen er oversat så flydende og velgennemtænkt, at man ikke på noget tidspunkt tænker over, at man ikke læser den på originalsproget.”

I august måned udkom sidste bind i Mørkets søn-serien, og vi kunne nu afslutte triologien med Sikanias arvinger. Serien er skrevet af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl som allerede er i gang med at arbejde på en ny bog. Vi krydser finger for at vi snart kan se mere fra dem.  Sikanias arvinger er sidste bind i serien om Destan og  Sikania.

Mørkets søn (2016) og Grænselandet (2017) af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl.

Mørkets søn (2016) og Grænselandet (2017) af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl

Vi tager selvfølgelig bogen med til Esbjerg Fantasyfestival hvor du også får mulighed for at møde Tina Sanddahl lørdag d. 16. september. Efter en skøn sommer med nye udgivelser og fantasy-anmeldelser har vi desværre måtte sige farvel til vores kollega Trine Sebæk Madsen som har fået arbejde et andet nørdet sted. Trine vil blive savnet, og Ulven og Uglen ønsker hende held og lykke. I bytte for Trine har vi til gengæld fået to nye praktikanter:   Camilla Rodkjær og Camilla Pedersen.

Esbjerg Fantasyfestival 2017:
Vi er glade for de nye kræfter som bliver vigtige til efterårets mange arrangementer. Allerede om en lille uge er det tid til Esbjerg Fantasyfestival hvor vi glæder os til at gense alle jer andre nørder og være en del af alle de spændende aktiviteter som festivalen byder på. Vi havde set frem til et gensyn med Anders Björkelid som har skrevet Fortællingen om Blodet-serien, men han er blevet syg og kommer desværre ikke, beklager. Vi glæder os i stedet til at møde bl.a. John Flanagan som er dette års æresgæst, og også forfatter Malene Sølvsten gæster dette års Fantasyfestival.

Vanløse Børnebogsmarked:
Efter en weekend i Esbjerg vender vi igen næsen mod djævleøen hvor vi d. 30. september deltager på Vanløse Børnebogsmarked og sørger for bøger til de unge og til forældrene.

Kulturnatten:
Fredag d. 13 oktober gæster vi Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade i forbindelse med Kulturnatten. Her kan du bl.a. møde forfatteren Signe Fahl som udkommer med Ellekongen samme dag. Peter holder  et foredrag om Brandon Sandersens Stormlysfortællinger, og Rikke Scubart kommer og fortæller om magthungrende kvinder i Game of Thrones. Rikke Scubart er forfatter og underviser på SDU Odense om fantasy i litteratur og film.

Ellekongen (2017) er første bind i serien Tågespind.

Ellekongen (2017)  af Signe Fahl

Ellekongen er første bind i Signe Fahls paranormal romance-trilogi Tågespind. Handlingen foregår i Danmark 1731 og leger med periodens overtro som viser sig ikke at være så uvirkelige igen.

Herlufsholm Fantasy bogmesse:
Signe Fahls Ellekongen er bare en ud af tre udgivelser fra Ulven og Uglen i oktober måned. Brandon Sandersons En konges vej – del 2 er sat til at udkommer i slutningen af måneden, men kan allerede købes på vores stand til  Herlufsholm Fantasy bogmesse d. 20 – 21. oktober 2017. Ulven og Uglen har i år hele tre forfattere og en illustrator med: Signe Fahl, Jacob Klokkedal, som har skrevet Den trofaste bror-serien, og illustratoren Thorkild Skov. Lars Kramhøft som udkommer med Djævlens hjerte til oktober. Du vil få mulighed for at møde forfatterne og komme helt tæt på bøgernes univers.

Djævlens hjerte (2017) - Cover

Djævlens hjerte (2017) af Lars Kramhøft

Bogforum 17:                                                      
Hen mod slutningen af efterårssæsonen har vi fået os en stand på Bogforum17 som vi deler med forlaget Andersen og Vig. Alle tre dage vil du kunne finde os på stand C3-046 hvor vi har inviteret Signe Fahl, Lars Kramhøft, Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl til at kigge forbi og signere bøger. Om lørdagen kan man i Lydsalonen kl. 11.00-11.30  høre Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl læse op fra deres Mørkets søn-triologi, og om søndagen kommer Thorkild Skov forbi vores stand og fortæller om hvordan han illustrerer fantasybøger.

Vi håber at I også glæder jer til efterårets bogsæson, og at vi ses til de forskellige arrangementer.

Her på forlaget vil vi rigtig gerne høre hvilke planer I selv har for efterårs bogsæson, og hvilken fantasybog I skal læse i løbet af september. Fortæl os det gerne i en kommentar.

Rigtig god læselyst

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar