Årstidsskifte – et efterår af messer

Nu er vi så småt ved at vinke farvel til sommermånederne, men frygt ej: Bare fordi træerne begynder at visne, så er der stadig liv hos Ulven og Uglen! Nu rykker bøgerne bare væk fra græsplænen og sandstranden og ind i sofaen i stedet. Heldigvis kalder alle sæsoner på en medrivende fantasybog.

Sommeren har bragt spændende ting med sig for forlaget, og vi ser frem til et begivenhedsrigt efterår med både en ny udgivelse og et væld af bogmesser. I dagens blogindlæg vil vi kaste et blik på hvad der er sket de sidste par måneder, og hvad vi kan se frem til af litterære oplevelser i løbet af efteråret.

Sommeren der gik

Foruden strålende solskin bød juni på Nørdmarked i DGI-byen i København. Her kunne man finde alt hvad nørdehjertet begærede i form af et kræmmer- og loppemarked, der handlede med alt fra figurer og legetøj til mjød og bøger.

Juni var også måneden hvor forfatter Signe Fahl og redaktør Line Lybecker begge holdt foredrag på Blågårdens Bibliotek. Først talte Line om paranormal romance og alle de tiltrækkende monstre som genren er fuld af. Signe fortalte derefter om sin bog Ellekongen. Her fik hun blandt andet fortalt hvilke sagn der inspirerede bogen, og løftede samtidig sløret for titlen på bogens fortsættelse Elleskudt der udkommer her i efteråret.

Crowdfundingen for oversættelsen af bind 2 i Brandon Sandersons serie Stormlysfortællingerne blev også afsluttet i juni. Vi nåede ikke helt i mål, men nu har vi da fået lagt grunden for en opsparing så vi forhåbentlig inden for det næste års tid kan sætte oversætter Jakob Levinsen i gang med endnu et mastodont-projekt.

I juni fik vi også sagt farvel til praktikanterne Lærke og Freja, som vi har været rigtig glade for at have på forlaget. Til at erstatte dem har vi nu heldigvis fået to nye praktikanter, nemlig Anna som skal hjælpe os med salg og kommer til at stå for underholdningen på Facebook og Instagram, og Rikke der skal arbejde med manuskripter og kommer til at stå for bloggen.

16. august holdt Ulven og Uglen sammen med forlaget Calibat udgivelsesreception for Pernille L. Stenbys debutroman Inkarnation og Line Lybeckers På vej mod Sophie. Receptionenblev holdt på i LGBT Danmarks telt på Rådhuspladsen i København som en del af Copenhagen Pride Week. Arrangementet forløb med stor succes, og vi har allerede planer om at vende tilbage til Pride Week næste år når anden del af Pernilles Mestenes-serie udkommer.

Efteråret 2018

Vi har også meget at se frem til i efteråret der kommer, ikke mindst en masse messer og arrangementer:

 Fantasyfestival

15.-16. september på Esbjerg Hovedbibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Her kan du bl.a. opleve Ulven og Uglens forfattere Jacob Kokkedal som holder foredrag om bl.a. Den trofaste bror-serien, og Pernille L. Stenby som vil hænge ud ved forlagets stand og måske kan overtales til at lave dig et optagelsesbrev til Roevel Akademi. Derudover kan du høre Jakob Levinsen som bl.a. har oversat Brandon Sandersons En konges vej, fortælle om at oversætte fantasy til dansk, og redaktør Line Lybecker fortælle om fantasybogens indpakning. Både Jacob, Jakob og Line deltager derudover i en paneldebat om fantasy.

20170915_174417

Du kan finde hele festivalens program her.

program-ff18

Art Bubble

22.-23. september i Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Det er første gang Ulven og Uglen deltager, og vi glæder os til at mænge os med en masse tegneserie- og fantasyentusiaster. Vi har ikke selv nogen forfattere på programmet, men vi har en masse lækre bøger på vores stand hvor du også kan få en nørdet snak med forfatter Pernille L. Stenby.

Du kan finde festivalens program her.

39786203_2335393403144362_1999731030646325248_o

Herlufsholm Fantasy Bogmesse

19. og 20. oktober på Herlufsholm Allé 170, 4700 Næstved

Her kan du møde Ulven og Uglens forfattere Pernille L. Stenby og Signe Fahl der begge skal på scenen og tale om henholdsvis Inkarnation og Tågespind-serien.

Se hele programmet her.

Foredrag om fantasy og overtro

13. november på Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov

Forfatter Signe Fahl og redaktør Line Lybecker gentager succesen fra juni og holder atter foredrag om paranormal romance og dansk overtro, denne gang i Jylland. Der vil være mulighed for at købe Signes bøger Ellekongen og Elleskudt samt novellesamlingen Hvad skoven skjuler hvor Signe står bag novellen ”Værnetræet”.

Du kan læse mere om arrangementet og sikre dig en billet på bibliotekets hjemmeside.

 Bogforum

26. til den 28. oktober i Bella Center Copenhagen, Center Boulevard 5, 2300 København S

Igen i år deltager Ulven og Uglen i Bogforum. Der vil som altid være en masse at se og opleve, og i Ulven og Uglens stand er vi i hvert fald altid klar på en nørdet snak. I år kan du møde forfatterne Signe Fahl og Pernille L. Stenby der læser op af og fortæller om henholdsvis Tågespind-serien og Inkarnation der er første del i Mestenes-serien. Derudover kan du allerede nu få en forsmag på den sjove og episke Sumpbaronens rejse når forfatter Christina Elisabeth Ebbesen kommer forbi vores stand og læser lidt op. Bogen udkommer til februar.

Se Bogforums fulde program, og køb billet allerede nu på Bogforums hjemmeside.

 

Efteråret byder selvfølgelig også på en ny udgivelse, nemlig Signe Fahls Elleskudt, anden bog i Tågespind-serien, som vi er i fuld gang med at gøre klar til udgivelse i oktober.

Der er nok at se frem til, og vi hos Ulven og Uglen glæder os til et efterårsprogram fyldt med sociale arrangementer og bognørderi!

Ingen kommentarer

Skriv et svar