Årstidsskifte – en crowdfundingfyldt tid

Nu er det endelig sommer, og her på forlaget nyder vi, at solen trænger ind gennem vinduerne, mens vi arbejder på forskellige spændende projekter. Det har været et travlt forår for Ulven og Uglen, hvor der særligt har været crowdfunding på programmet, men vi går en mindst lige så travl sommer i møde, da en af vores nye udgivelser bl.a. udkommer. Denne uges blogindlæg skal netop handle om, hvad det var for nogle projekter, vi arbejdede på i foråret, og hvad vi har af planer for de kommende sommermåneder.

Ulven og Uglen crowdfunder april-juni for at rejse penge til at oversætte andet bind i Brandon Sandersons Stormlysfortællingerne.

Ulven og Uglen crowdfunder fra april til juni 2018 for at kunne fortsætte oversættelsen af Brandon Sandersons Stormlysfortællingerne.

Marts
I løbet af marts satte Ulven og Uglen en ny novellekonkurrence i gang. Her gælder det om at skrive fantasyhistorier om at blive voksen. Der er deadline d. 1. oktober 2018, så send endelig en novelle ind, hvis du kan lide at skrive fantasy.

Vi begyndte også at lægge planer for et blogtema omkring skrivetips, som vi håber kan hjælpe dem, der gerne vil deltage i novellekonkurrencen. Blogtemaet har indtil videre budt på tre gæstebloggere, nemlig Bo Skjoldborg om flowskrivning, Bjarke Schjødt Larsen om plot og Pernille Stenby om karakterer og univers. Nu er det kun Camilla Friis, der mangler at gæsteblogge hos os, og vi glæder os til at se, hvad hun vil fortælle om i juli.

April
I starten af april fik vi skudt vores crowdfunding af Brandon Sandersons episke fantasyserie Stormlysfortællingerne i gang. Indsamlingen blev lagt op på Indiegogo, hvor folk kunne – og stadig kan – støtte os ved at købe forskellige perks, f.eks. den nye bog hurtigere og billigere end alle andre. Vi fik også lavet en ny Facebook- og Instagramside til crowdfundingen, og vi gæstebloggede på Sabrinas blog, Nerdy Treats og Læsehest med fantasy. Vi har også planer om at gæsteblogge hos Bogslottet i starten af juni.

Ulven og Uglens stand til litteraturfestivalen Kær-Litt blev bemandet af Lærke, Line og Freja.

Da forlaget deltog i litteraturfestivalen Kær-Litt, blev vores stand bemandet af Lærke, Line og Freja.

Det var også i april, at vi fik forfatterportrætter på Ulven og Uglens hjemmeside. Her kan man læse, hvad forlagets forfattere har skrevet – både hos os og på andre forlag – men også lære mere om, hvem de er udover at være forfattere. Der er mange sjove facts derinde, så husk at tage et kig.

Maj
I starten af maj deltog Line, Freja og Lærke i Kær-Litt, som er en ny festival med fokus på forskellige former for kærlighedslitteratur. Festivalen foregik på den romantiske Fuglsang Herregaard på Lolland, og vi fik solgt en del eksemplarer af særligt Mørkets søn-trilogien og Ellekongen, som alle har kærlighed i fokus. Signe Fahl, som har skrevet Ellekongen, var også med til festivalen, og hun holdt et spændende foredrag om det historiske aspekt ved bogen. Også Line var på scenen og holdt først foredrag om sexede monstre i paranormal romance-genren, og senere blev hun interviewet om sine egne bøger Mere end veninder og Historien om en dreng. Det var en rigtig hyggelig weekend, som bl.a. også bød på oplæsning, musik og tango. Vi glæder os til næste år!

Jakob Levinsen holdt foredrag om oversættelsen af fantasy til vores crowdfunding-arrangement i boghandlen Fantask.

Jakob Levinsen fortalte om oversættelsen af fantasy til Ulven og Uglens arrangement i boghandlen Fantask.

Det var også i maj, at Ulven og Uglen afholdte et nørdet fantasyarrangement hos boghandlen Fantask som et led i vores crowdfunding-kampagne. Jakob Levinsen, som bl.a. har oversat En konges vej del 1 og del 2, fortalte her deltagerne om sin erfaring med at oversætte episk fantasy. Der var også konkurrencer til arrangementet, hvor det gjaldt om at svare på spørgsmål om Stormlysfortællingerne, mens man gumlede på muffins inspireret af seriens univers. Nanna Anderson vandt En konges vej del 1, og hun fortalte os, at hun glæder sig rigtig meget til at læse den.

Sommeren 2018
Mange af de projekter, vi påbegyndte i foråret, kommer vi til at arbejde videre med i de kommende sommermåneder. Vores crowdfunding fortsætter nemlig indtil midten af juni, og vi vil derfor fortsat have stort fokus på den.

Vi begynder derudover et nyt blogtema, som handler om forlagets rolle i bogens liv. Vi får i den anledning besøg af tre nye gæstebloggere, der fortæller om relationen mellem forfatter og forlag.

Inkarnation udkommer hos Ulven og Uglen i august.

Inkarnation udkommer hos Ulven og Uglen i august.

Ulven og Uglen skal også deltage i Nørdmarked i juni. Nørdmarked er en form for kræmmer- og loppemarked med nørdede boder, turneringer, shows og meget andet. Arrangementet bliver afholdt d. 9. juni i DGI-Byen i København.

Noget andet spændende er udgivelsen af Pernille Stenbys psykologiske fantasyfortælling Inkarnation. Vi regner med, at Inkarnation udkommer i august, og vi ser frem til at dele bogen med jer – vi synes nemlig, at den er vildt god. Ved udgivelsen holder vi også en reception, men det fortæller vi mere om, når tiden nærmer sig.

Her på forlaget glæder vi os rigtig meget til sommeren, og vi håber, at I også får en rigtig god sommer med masser af bøger og magi – fortæl os gerne, hvad I skal lave, i en kommentar nedenunder.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar