Hvis I nogensinde får behov for at beskrive smagen af tis – interview med Christina E. Ebbesen

I mandags udkom Bondekongens rejse – til Aretz’ ende 2, og i den forbindelse har vi interviewet forfatter Christina E. Ebbesen om hendes arbejde med bogen og serien der handler om det umage par Gavin og Robin og deres rejse på planeten Aretz.

Bondekongens rejse

Bondekongens rejse er andet bind i Christina E. Ebbesens serie Til Aretz’ ende.

Gavin er baron i menneskeriget Karbon, men på ingen måde velhavende, og i seriens første bog meldte han sig til den royale turnering for at dyste om prinsessens hånd – eller nærmere ankel som er den kropsdel beboerne på Aretz binder forlovelsesbånd om. Han får hjælp af elveren Robin der selv har en forlist forlovelse i bagagen, og som af frygt for at blive indhentet af sin fortid gemmer sig i Karbon selvom han på grund af sin race risikerer at blive slavegjort.

I Bondekongens rejse er Gavin og Robin nået til turneringens finale, og det var egentlig ikke meningen at turneringen skulle deles over to bøger.

”Jeg skrev oprindelig ét langt manuskript som hed Bondekongens rejse som omfattede det der nu er blevet til bog 1 og 2 i min serie. Da vi så besluttede at 1000 sider var lige lovlig langt for første bog, måtte jeg pludselig i gang med at plotte igen,” fortæller Christina. ”Det var egentlig de sidste 33 % af det oprindelige manus der blev udgangspunktet for bog 2, altså, nærmest bare optakten til klimaks og så klimaks. Og det skulle strækkes og jævnes og opbygges så der både var begyndelse, midte og slutning. Det var et ordentligt puslespilsarbejde at få til at fungere så begge bøger virkede som selvstændige bøger hvor begge hovedpersoner har et ’want’ og et ’need’ og noget der er vigtigt for deres karakterudvikling.”

Det var dog ikke umuligt at gøre Bondekongens rejse lige så lang som sin forgænger, Sumpbaronens rejse, og faktisk er bog 2 lige præcis seks sider længere end bog 1. Heldigvis er der nok at tage fat på i Christinas univers, og da en del af handlingen i Bondekongens rejse foregår på et andet kontinent end Sumpbaronens rejse, fik hun mulighed for at udfolde mere af verdenen. Det var dog ikke uden udfordringer.

”Det var så nemt da alt foregik i Karbon,” siger Christina. ”Det land har jeg nemlig med vilje lagt så det ligger på ca. samme længde-breddegrad som Danmark, så jeg trods måske lidt andre vind- og vandforhold kunne regne med nogenlunde samme flora og fauna som i det land hvor jeg selv er vokset op. Jeg kender lyden af fuglene, jeg ved hvornår der er æbler på træerne, hvornår mælkebøttefrøene flyver i skyer rundt med en varm sommervind. Men i et land med flora, fauna og klima mere a la Sydeuropa var jeg pludselig nødt til at researche igen.”

Karbon

Karbon er Gavins hjemland, og forfatter Christina E. Ebbesen har baseret det meste af naturen på den hun kender fra Danmark. Kortet af lavet af Stinna Danger.

Og det var ikke kun naturen Christina skulle have styr på, men også kulturen:

”Desuden bor der folk med en anden kulturbaggrund, og det skulle igen gerne afspejles i små detaljer som min hovedperson måske ikke forstår betydningen af, men som han som minimum bemærker og studser over. Det kan være andre styreformer, måden husdyr behandles på, teknologiniveauet, arkitektur og lignende.”

Prisen for det mest nørdede emne Christina indtil videre har researchet til serien, må dog tages af elveren Robins hobby. Udover at være gartner og interessere sig for planter og dyr som han på grund af sin magi kan påvirke på forskellig vis, interesserer Robin sig nemlig for brønde.

”Det er faktisk mega svært at finde nogen der er eksperter i brønde, som jeg kan spørge om ting. Og hvis jeg finder engelsk- eller tysksprogede beskrivelser af fund ved arkæologiske udgravninger, så er det ikke sikkert at jeg kan finde de rigtige fagtermer på dansk,” fortæller Christina. ”Brønde ser forskellige ud forskellige steder i vores verden, så i takt med at mine karakterer rejser omkring skal jeg nok fortsætte min research.”

Som forfatter kommer man langt omkring i sin research, og af ’honourable mentions’ peger Christina bl.a. på æter og kloroform der ikke virker som på film, hvor hurtigt og hvor langt en hest kan galopere, og hvordan tis smager.

”Hvis I nogensinde får behov for at beskrive smagen af tis, kan jeg desværre forsikre jer om at I ikke får en dybere indsigt ved at smage på det – bare gå efter de beskrivelser I kan finde på internettet … eller i min bog.”

Gavin, Christina og Robin

Christina E. Ebbesen er præst, og hendes seks års teologistudier har influeret det univers som den troede Gavin og den ateistiske Robin lever i.

Et felt som Christina dog ikke behøver researche, er universets religion. Som præst har hun nemlig seks års teologistudier i bagagen, og det er nyttigt når man kaster sig ud i at skabe et alsidigt og realistisk fantasyunivers.

”Selvom jeg har researchet virkelig meget middelalder til universet, og brønde til min ene hovedpersons hobby, og superstrengsteori til magisystemet, så krævede det ikke super meget ekstra research at skabe en religion og forskellige trosretninger og myter og bønner,” fortæller Christina.

Modsat hvordan det er i mange andre fantasyuniverser, tilbeder beboerne på planeten Aretz kun en enkelt guddom, men ganske som på Jorden har forskellige kulturer forskellige fortolkninger af guddommen og dennes lære, og forskellige profeter lægger vægt på forskellige ting.

”De fleste danskere er nok sådan … ’almindelig folkekirke-kristne’. De går i kirke når nogen skal døbes/konfirmeres/giftes/begraves, og måske til jul. Når de går ind i en flot kirke i Sydeuropa, tager de nok lange bukser på fordi sådan er reglerne, mere end fordi de gerne vil vise Gud respekt når de går ind i hans hus,” påpeger Christina. ”Min ene hovedperson, Robin, er småateistisk eller i hvert fald ’ikke overbevist’, mens den anden, Gavin, er religiøs. Så når Gavin kommer til et flot tempel bliver han oprigtigt imponeret og tager ærbødigt skoene af. Han bryder spontant ud i bøn når der sker noget stort i hans liv. Jeg tror ikke det virker anmassende på læseren, fordi det ikke går Robin på. Robin respekterer at det er vigtigt for Gavin, og giver ham lidt tid til at dyrke sin religion ligesom Gavin giver Robin tid til at falde i svime over brønde.”

Hvis du vil høre mere om Bondekongens rejse, kan du tage forbi Christinas YouTube-kanal. Her finder du både diverse videoer om Aretz og resten af universet og den livestream Christina holdt for at fejre udgivelsen mandag.

Læs mere om Bondekongens rejse, og skaf dit eget eksemplar på vores webshop.

Tags: , , , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar