”Jeg sætter en stor ære i at tage pis på mig selv” – Interview med Thomas Arnt

Den 18. september på Fantasyfestivalens første dag udkommer efterfølgeren til Thomas Arnts Muskler & Magi – nemlig Muskler & Magi 2′eren, og I kan godt glæde jer!

I Muskler & Magi møder vi troldmanden Mithrados og krigeren Thyban, der udover drager og ondskab også slås med lidt mere irriterende ting som fx praktikanter og regnvejr. Thomas Arnt har overfor de to helte Mithrados og Thyban allerede løftet lidt af sløret for, hvad vi kan forvente os af den næste bog – læs med her – så i dette blogindlæg har vi spurgt lidt mere ind til processen og baggrunden for universet og heltene.

Design uden navn (22)

”Jeg har altid været fascineret af det uvigtige og ligegyldige, hvor vi ikke prøver at vise os fra vores bedste side. Det øjeblik hvor alle parader er nede eller hvor man tror sig fredet, er jo der hvor meget komik kan opstå …  og en del akavethed.” fortæller Thomas og fortsætter:
”Jeg er lige begyndt at se serien The Office, og det er sjældent deres arbejde som er i fokus, men i stedet de menneskelige relationer på godt og ondt. Den slags er jeg vild med. Man skulle så tro at jeg også elskede Klovn, men der springer jeg over.
Ofte er den slags Muskler & Magi-historier hvor meta-elementer er med hentet direkte fra mit arbejdsliv. Jeg har arbejdet med børn og unge i over 20 år, hvilket betyder at jeg har siddet i en hel del personalestuer med diverse kolleger. Henover en slatten leverpostejsmad opstår der de mest vanvittige snakke mellem lærere og pædagoger. Så laver jeg mental note, og så får det lige et skud fantasy med en ildkugle og en drage.”

Netop meta-aspektet er en af de ting der giver Muskler & Magi-universet en helt særlig stemning – de to helte holder sig ikke tilbage fra at kommentere på plot eller på deres forfatters privatliv, og effekten er komisk, men det er et virkemiddel man skal bruge med forsigtighed, forklarer Thomas:

”Når man først har åbnet op for muligheden for at gøre sine hovedpersoner bevidste om deres fiktive eksistens, så skal man passe på at det ikke tager overhånd. Det vil være så nemt at gå all in på at lade Thyban og Mithrados lave jokes på min bekostning, men jeg tror det ret hurtigt vil blive en trættende omgang. Så det handler om at finde den rette balance, hvor det er et værktøj der findes, men som ikke skal op af værktøjskassen hele tiden.
Jeg prøver så vidt det er muligt at variere mine virkemidler, men at holde det genkendeligt. Jeg elsker Garfield, men hvis han kun hadede mandag og elskede lasagne ville det også blive kedeligt at læse. Der skal ske noget uventet en gang imellem som lige ryster posen, og det er der jeg bruger meta-elementet.”

Men det var faktisk slet ikke meningen at serien skulle være meta, fortæller Thomas:

”Jeg kan ikke huske hvorfor det startede. I den første håndfuld historier jeg lavede til sæson 1, var der knapt så meget af det selvom det er et koncept jeg altid har holdt meget af. Jeg læste en del Deadpool-tegneserier som ung, og han er jo fuldt ud bevidst om at han er en tegneseriefigur og kommenterer ofte på det, så det har uden tvivl påvirket mig.
Samtidig er det jo en kærkommen chance for at tage pis på mig selv, hvilket jeg sætter en stor ære i.
Men jeg tror det kom lidt af sig selv, hvilket er meget typisk for det her univers. Det har hele tiden været spontant og uden alt for mange begrænsninger. På et tidspunkt i sæson 4 fandt jeg på at plothuller var noget min personer kunne falde ned i, hvilket aldrig var blevet nævnt før. Så Muskler & Magi universet udvikler sig også fra sæson til sæson. Og igen når vi laver dem til bøger med illustrationer.”

Illustrationerne til begge Muskler & Magi-bøgerne er lavet af Rie Nim - du kan læse mere om hendes proces her

Illustrationerne til begge Muskler & Magi-bøgerne er lavet af Rie Nim – du kan læse mere om hendes proces her.

Muskler & Magi startede som et februaryfiction-fænomen hvor Thomas på sin Instagramside hver dag lagde en ny humoristisk historie op om de to helte. På den måde blev det et uhøjtideligt legeprojekt der viste sig at have potentiale til udgivelse, og Thomas nyder at have sit frirum:
Det er jo på mange måder en gratis omgang for mig at lave Muskler & Magi, for jeg skal aldrig tænke i et stort plot eller karakterudvikling. Det er øjebliksbilleder hvor jeg kan lade det stikke af i en eller anden retning og hvor jeg aldrig behøver at stoppe op og tænke på om det ene eller andet passer ind i min worldbuilding.
Indtil jeg opfandt Muskler & Magi, havde jeg mest gjort mig i børnebøger, hvor jeg skal opføre mig relativ pænt. Derudover arbejder jeg på en skole og skal i et vist omgang fremstå som en rollemodel for mine elever. Men der er jo en privat-Thomas der ikke har helt så meget filter, og det er den side af mig selv jeg lader køre mere frit i dette univers. Vi kan kalde det en slags ventil, hvor der bliver lukket damp ud.”

Og selvom Thomas har en del børnebøger bag sig allerede, var det egentlig aldrig meningen at han skulle være børnebogsforfatter, men det var børnebøgerne han først blev færdig med og fik kontrakt på.

”Så gik det hak i hak med at lave dem, og pludselig opdagede jeg at jeg slet ikke havde fået skrevet de der romaner til mere voksne læsere. Så det er faktisk min plan nu.”
Han vil ikke afsløre for meget, men fortæller at han har 2-3 bogideer til voksne i støbeskeen.

”Det meste er dog stadig i plotafdelingen, hvor der bliver rykket rundt på brikkerne og tilføjet nye elementer. Men målet er at skrive fantasy til voksne i romanform. Men ikke i Muskler & Magi universet da formatet bare egner sig bedst til de korte historier.”

Indtil da er det en fornøjelse at arbejde med Muskler & Magi og vi håber at I vil have lige så stor fornøjelse af at læse den som vi har haft med at få den klar til udgivelse.
”En af de ting jeg nyder mest ved at se mine online-udgaver fra #februaryfiction blive til færdige bogudgaver, er når Rie Nim tager mine ideer og sætte billeder på,” siger Thomas. ”Hun kan løfte de fleste mine historier op på et højere niveau når hun f.eks. giver Mithrados det helt rette opgivende og lettere irriteret ansigtsudtryk, mens Thyban har gang i en omgang lagengymnastik kun få meter fra ham.”

“Derudover har min redaktør Line Lybecker og jeg fået et godt samarbejde med at perfektionere historierne, men skal jeg vælge EN ting som jeg virkelig har nydt i arbejdet på 2′eren, så var det at finde på de nye historier som ingen har set før. Det er jo sjældent at alle historierne fra den givne sæson kan bruges til bogudgaven, så skriver jeg ofte en håndfuld nye. Til bog 2 endte jeg med at opfinde en række nye bi-personer, som jeg havde det virkelig sjovt med.”

 

Vi glæder os til at dele Muskler & Magi 2′eren med jer i næste weekend – og har I ikke allerede læst 1’eren kan I finde den i vores webshop, så I er klar til 2’eren på Fantasyfestivalen.
MM2

Tags: , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar