Helge Kastrup

c_users_bruger_appdata_local_packages_microsoft-skypeapp_kzf8qxf38zg5c_localstate_17d245fc-a840-410d-afa1-d805d1a39cd5Helge Kastrup (f. 1947) boede i København til han var 11 år og kom derefter på Herlufsholm kostskole, hvor han blev student. I 1976 blev han cand.scient. på Københavns Universitet med hovedfag i astrofysik og bifag i matematik. Det ledte til en karriere som gymnasielærer og senere universitetslærer og skoleleder. Han har skrevet flere forsknings- og faglige artikler i løbet af sin karriere, og han har også skrevet flere boganmeldelser.

Helge har mange interesser, bl.a. læser han både skøn- og faglitteratur, holder foredrag om matematik og naturvidenskab, spiller klassisk musik på klaver og bratsch, ser sport og dyrker svømning og tennis, og han nyder ellers at bruge tid i sit sommerhus ved Lammefjorden og være sammen med sin familie.   

I 2016 udkom hans bog Under hos Ulven og Uglen, som er en autobiografisk krimi med et strejf af buddhistisk mystik. Derudover har Helge oversat fire bøger og været med til at skrive flere lærebøger inden for naturvidenskab i både dansk og udenlandsk fællesskab.