Brandon Sanderson

brandongray-776x1024Ulven og Uglen udgav i 2017 oversættelsen af første bind i Brandon Sandersons episke fantasyserie The Stormlight Archive, som på dansk hedder Stormlysfortællingerne. Det første bind blev oversat af Jakob Levinsen som En konges vej del 1 og del 2.

Brandon Sanderson (f. 1975) er opvokset i Nebraska, USA. Han startede med at studere biokemi, men efter at have tilbragt en del tid i Sydkorea indså han, at han savnede at skrive, men ikke at læse biokemi. Da han kom tilbage skiftede han derfor studie til engelsk.

Igennem et par år jonglerede Sanderson mellem sit studie om dagen og receptionsarbejde om natten, hvilket han valgte, fordi det gjorde det muligt for ham at skrive mens han arbejdede. Sanderson fik produceret en del romaner i denne tid, men fik også en del afslag fra forlag. Han fortsatte dog ufortrødent med at skrive.

Det var først i 2003, at Sanderson blev kontaktet af det amerikanske forlag Tor, som var interesseret i en af hans romaner. Den endte med at blive udgivet i 2005 under navnet Elantris og var startskuddet på et stort forfatterskab.

Sanderson bor i dag sammen med sin kone Emily og deres tre børn, og han bruger størstedelen af sin tid på at skrive, men underviser også et kursus i Creative Writing. Du kan læse mere om Brandon Sanderson på hans officielle hjemmeside her.

Foto: Nazrilof.