Vinter

Vinter

 

Med årstidernes skifte følger naturligvis også vores sæsonopdatering hvor vi tager et blik på hvad efteråret bragte, og hvad vinteren byder på her hos Ulven og Uglen.

Vi på forlaget fejrer midvinter, en tradition der går helt tilbage til vikingetiden. Vikingerne fejrede midvinter ligesom man gjorde i mange andre lande, og på den klassiske vikingemaner, med stort drikkegilde og fest. Det var en hellig tid for vores forfædre, såvel som det er en hellig tid for os. De ofrede til de store guder, og de sang og dansede i mulmet. Mange mente at solhvervet var ‘Solens genfødsel’, og der var glade dage lige op til jul hvor endnu en fest blev fyret af.

Traditionen er fulgt med i mange århundreder, og vi fejrer den stadig den dag i dag. Vintersolhvervet er kendt som Lysets Fest hvor vi skal være hinandens lys, nu hvor vi går ind i mørkere tider. Solen går tidligere ned om aftenen, står senere op om morgenen, og dagene bliver kortere. Hos Ulven og Uglen har vi 20 % rabat på alle vores udgivelser frem til solhverv den 22. december.

 

Hvad efteråret bragte

I efteråret deltog forlaget på Herlufsholms fantasybogmesse. Her blev vi mødt med stor interesse for forlaget og voksenfantasy generelt. Tre af vores forfattere blev interviewet omkring deres bøger: Thorbjørn Haugaard Eriksen blev interviewet om sin bog Galskab gør fri, og Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl blev interviewet om deres bog Mørket Søn.

Jeanette og Tina bliver interviewet

 

Det var også på Herlufsholm at vi gav gæsterne mulighed for at skrive sig op til vores nyhedsbrev. Nyhedsbrevet blev mødt med en masse interesse, og der kom hurtigt mange navne på. Nyhedsbrevet blev udsendt første gang i november og vil udkomme en gang om måneden. Foruden nyheder vil det også indeholde eventuelle tilbud på udgivelser, så hvis du ikke har tilmeldt dig endnu, så gør det her på hjemmeside, og få adgang til nyheder og kommende tilbud.

 

Hvad vinteren bringer

At andre deler vores passion for voksenfantasy er fantastisk, og derfor har vi valgt i forhold til dette år at forøge vores samlede antal udgivelser for næste år. Dette sparker vi gang med at have to udgivelser i løbet af vinteren.

I januar udkommer Aspíciens Haufniensis’ Københavns skygger hvor man følger Thor og hans start på Københavns universitet. Thor bliver opmærksom på at hans adgangsbevis indeholder en skjult adgang til et hemmeligt magisk akademi og opdager samtidig at hans fars liv og død var noget helt andet end det han troede. Oplev Københavns universitet fra en helt anden side i denne mystiske og intelligente fortælling fra Aspíciens Haufniensis.

Måneden efter udgiver vi I skyggen af gyldne tider af Benno Moes. Denne klassiske vampyr roman handler om Jean Jacques’ liv som adelsmand indtil kopperne rammer hans familie, og han står alene tilbage med sin mystiske kusine, Nathalie, som tilbyder ham et evigt liv som vampyr. Følg Jean Jacques’ liv som vampyr under en af Frankrigs mest begivenhedsrige perioder i denne nye spændende bog.

Og så byder en ny årstid selvfølgelig også på et nyt baggrundsbillede her på hjemmesiden, og vi siger tusind tak til Sophie Grunnet for endnu en fantasifuld og inspirerende illustration.

 

Glædelig december!

 

Ingen kommentarer

Skriv et svar