Temaserie om bogens liv

Har du nogensinde spekuleret på, hvor mange personer og hvor mange faser, en bog når igennem, inden den når ud til læserne?

Så har Ulven og Uglen spændende nyheder. Vi er nemlig gået ind i et samarbejde med Sofie Slott, der har bloggen Bogslottet. Samarbejdet er en temaserie om bogens liv, der omhandler alle faser – helt fra den spæde idé opstår til bogen er færdigtrykt og markedsføres. Temaserien er delt op i fire artikler, hvor man kan følge processen fra start til slut. Line fra Ulven og Uglen har bidraget med at skrive den anden artikel i rækken, der handler om forlagets rolle i bogens liv. Således løfter Line sløret for nogle af de ting, det er godt at vide i forlagsbranchen, blandt andet giver hun nogle gode tips til hvad et forlag sætter pris på, når en forfatter indsender et manuskript. I gæsteindlægget guider Line læseren gennem de forskellige opgaver et forlag har, som vurdering af indsendte manuskripter, samarbejde med forfatter, grafiker og trykkeri, hvordan redigeringsprocessen foregår, illustration og omslag, udgivelse og markedsføring. Du kan få et indblik i vores arbejdsopgaver ved at læse indlægget samt få et mere overordnet indtryk af hvilke slags forlag der findes og de fordele og ulemper der følger med. Til sidst fortæller Line også hvilke muligheder en forfatter har i forbindelse med at udgive sin bog.

Du kan læse Lines artikel her.
De tre andre gæsteartikler vil også kunne læses på bloggen Bogslottet løbende som de bliver publiceret.

Vi håber, at du synes det er spændende at læse artiklerne – vi har i hvert fald nydt at kunne fortælle om vores arbejde. God fornøjelse!

Ingen kommentarer

Skriv et svar