Pernille L. Stenby

sdr

Pernille L. Stenby (7. april 1991) er en panseksuel kvinde, der er født og opvokset på Bornholm, hvor hun har brugt en stor del af sin fritid med snuden i en bog eller en skitseblyant i hånden.

Passionen for fantasygenren har hun haft hele sit liv, hvor Tamora Pierce og Dragonlance-serien lagde de første byggesten.

Interessen for at skabe egne universer har Pernille haft fra barnsben. Hvad der begyndte som tegninger af andre verdener, endte som skønlitterær tekst. I de senere år har hun fået en forkærlighed for fantasy med LGBTQ+, horror og psykologiske elementer.

Pernille er uddannet Bac.Scient.Cons. i naturhistorisk konservering på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Gennem uddannelsen har hun erhvervet sig et solidt, biologisk fundament med en forståelse af evolution og materialenedbrydning, som hun ynder at bruge i sit arbejde med litteratur. Især i den fantastiske genre, der både udfordrer og udvider grænserne, har hun fundet sin baggrundsviden praktisk. Ikke til at begrænse genren, men til at udnytte den i sit fulde udbytte.

I august 2018 udkom hendes debutroman Inkarnation, der er første bind i Mestenes-serien. Det er ikke bare en ny fantasybog med magi og mysterier, men også en samfundsrelevant fortælling, der bl.a. portrætterer psykologiske traumer og udfordrer traditionelle kønsnormer.

Til dagligt bor hun sammen med sin kone i Valby.