Nye ansigter og nye anbefalinger

Vi har for nyligt taget hul på et nyt år, og for Ulven og Uglen betyder det friske ansigter i form af nye universitetspraktikanter. Mit navn er Lærke, og jeg er den af de to praktikanter, som primært kommer til at stå for indlæg til bloggen det næste halve års tid.

Udover at være hos Ulven og Uglen er jeg i gang med at tage en kandidat i Litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Jeg elsker at læse og arbejde med forskellige slags bøger, og jeg håber på at kunne bruge denne interesse til at skrive nogle spændende blogindlæg. Det er især bøger inden for fantasygenren, der fanger mig, men magisk realisme er også en af mine favoritgenrer.

Den anden praktikant hos forlaget hedder Freja, og hun er ved at tage en bachelor i Engelsk på Københavns Universitet. Freja kommer særligt til at stå for forlagets sociale medier, herunder vores profiler på Instagram og Facebook, men hun vil også bidrage med nogle indlæg her på bloggen. Freja har også en forkærlighed for fantasylitteratur, men hun nyder ligeledes at læse om nordisk mytologi og horror. Vi glæder os begge meget til at blive en del af forlagets forskellige projekter.

Brandon Sandersons Oathbringer udkom i 2017 hos Tor Books

Brandon Sandersons Oathbringer udkom hos Tor Books i 2017. Serien hedder på dansk Stormlysarkiverne, og den første bog er udkommet hos Ulven og Uglen.

I dag vil jeg anbefale nogle af de fantasybøger, som blev læst flittigt i løbet af sidste år. Hjemmesiden Goodreads, hvor brugerne kategoriserer, vurderer og anbefaler bøger til hinanden, gør det hvert år muligt at stemme på sine yndlingsbøger inden for forskellige genrer. Her er de fem fantasybøger fra 2017, som fik flest stemmer.

På femtepladsen med 23.979 stemmer er Brandon Sandersons episke roman Oathbringer, som er den tredje bog i serien The Stormlight Archive. Serien foregår i en mørk verden kaldet Roshar, som er formet af voldsomme storme og et landskab domineret af sten. Vi følger tre forskellige karakterer, som alle på hver sin vis er mærket af en voldsom krig, der udkæmpes i nutiden, men som har rødder i hemmeligheder fra fortiden. Fortællingen indeholder mystiske sværd kaldet Skårklinger, som kan skære igennem sjælen, og en særlig slags magi kaldet Svirpen, der kan ændre på tyngdekraften. Sanderson er kendt for at skabe komplekse fortællinger, der indeholder et twist, og denne serie er ingen undtagelse.

Ulven og Uglen har oversat den første af de tre bøger og udgivet den i to dele: En konges vej del 1  og En konges vej del 2. Næste bog er på vej.

The Bear and the Nightingale udkom sidste år hos Del Rey Books

The Bear and the Nightingale udkom hos Del Rey Books i 2017

På fjerdepladsen med 24.505 stemmer er Katherine Ardens historisk inspirerede roman The Bear and the Nightingale. Vi befinder os i denne fortælling i et russisk skovlandskab, hvor det er vinter det meste af året, og hvor landsbyerne derfor næsten altid er dækket af sne. Hovedpersonen er en pige ved navn Vasilisa, der elsker at høre fortællinger om vinterdæmonen Frost, som terroriserer mennesker, der glemmer at ære de beskyttende husånder. Vasilisas familie husker altid at ære disse ånder, men da faren får en ny kone, som nægter at fortsætte traditionen, opstår der problemer for hele landsbyen. Frygtelige skabninger fra skoven dukker op, og Vasilisa er nødt til at tage skjulte kræfter i brug i forsøget på at afværge katastrofen.

A Conjuring of Lights udkom i 2017hos Tor Books

A Conjuring of Lights udkom hos Tor Books i 2017

På tredjepladsen med 50.134 stemmer er Victoria Schwabs YA-roman A Conjuring of Light. Denne bog er ligesom Sandersons den tredje i en serie, nemlig Shades of Magic. Vi møder i denne historie en anderledes form for verden, idet der findes fire forskellige versioner af den. Karaktererne kalder verdenerne for henholdsvis Sorte, Grå, Røde og Hvide London, og ingen af dem er ens. De fleste mennesker er klar over, at der findes andre versioner af deres verden, men det er kun nogle magikere kaldet Antari, som er i stand til at bevæge sig mellem dem. Det er netop en sådan magiker ved navn Kell, vi følger i bogen. Udover at arbejde som ambassadør, så smugler Kell også ting fra verden til verden, som han sælger videre til dem, der kan betale for det. Kell bliver undervejs i fortællingen hevet ind i de blodige magtkampe, som hersker mellem de forskellige former for London, og han får hjælp af den dumdristige pirat Delilah.

Norse Mythology udkom i 2017 hos W. W. Norton & Company

Norse Mythology udkom hos W. W. Norton & Company i 2017

På andenpladsen med 54.591 stemmer har vi Neil Gaimans novellesamling Norse Mythology. Gaiman genfortolker heri myter fra den nordiske mytologi, som de fleste allerede kender, og han lader os herved besøge de klassiske guder på ny. Vi hører blandt andet om Odin og Loke, der stadig forsøger at narre hinanden, og som begge handler i følelsernes vold. Vi hører også om verdens dannelse, dens ende samt dens genfødsel, som den finder sted ifølge nordisk mytologi. Bogen er udgivet på dansk af Modtryk, hvor den hedder Nordisk Mytologi.

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay udkom hos Arthur A. Levine Books i 2017

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay udkom hos Arthur A. Levine Books i 2017

Endelig kommer vi til førstepladsen, som med 92.611 stemmer er den ubestridte vinder af titlen som mest populære fantasybog på Goodreads i 2017. Det er J.K. Rowlings originale screenplay Fantastic Beasts and Where to Find Them, som foregår i samme univers som Harry Potter bøgerne. Fortællingen handler om troldmanden Newt Scamander, der hjælper sjældne væsner med at overleve. Da Newt tager til New York for at sende et af sine væsner hjem, slipper han ved et uheld en masse andre skabninger løs i byen. Newt forsøger sammen med nyfundne venner at fange de undslupne væsner, men de opdager undervejs et andet mystisk problem, som de er nødt til at hjælpe med at løse. Bogen er udgivet på dansk af Gyldendal med titlen Fantastiske skabninger og hvor de findes.

Har du også savnet Harry Potter-universet? Så har du muligheden for at genopleve de otte oprindelige filmatiseringer i Ballerups biograf Baltoppen. Ulven og Uglen har lige nu en konkurrence kørende på Facebook, hvor du kan vinde billetter til arrangementet.

Det var altså de fem fantasybøger i 2017, som flest har stemt på inde på Goodreads. Så hvis du mangler noget nyt at læse, og ikke ved, hvad der er godt eller skidt, så er der i hvert fald lidt at gå i gang med her.

Tags: , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar