Kongernes vej af Brandon Sanderson kommer til foråret 2017

Den amerikanske forside, taget fra Amazon.com

Den amerikanske forside

Ulven og Uglen udgiver til foråret 2017 oversættelsen af  fantasyroman The Way of Kings af den anerkendte fantasyforfatter Brandon Sanderson. Bogen som foreløbig hedder Kongernes vej på dansk, er en del af The Stormlight Archives-serien (Stormlysfortællingerne på dansk).

Brandon Sanderson introducerer i Kongernes vej læseren for Roshar – en turbulent verden af sten og storme. Her møder læseren Kaladin der skiftede sin kirurgiske læreplads ud med et spyd for at beskytte sin lillebror, men nu er Kaladin endt som slave. Kaladin er nu tvunget til at kæmpe for den adel som han så brændende hader. Det går dog langsomt op for ham at han er besiddelse af magtfulde magiske kræfter der kan ændre hans skæbne. Ligeledes i Roshar møder læseren den unge kvinde Shallan som prøver at blive en del af husstanden hos en prinsesse så hun kan stjæle en magisk talisman og genoprette sin families formue. Til sidst er der Dalinar, den dydige aristokrat og dygtige general, som prøver at tilbagevinde en tabt fortid.

 

Her er et lille uddrag af prologen til Kongernes vej:

”Mange af kroppene omkring ham var mennesker; mange andre var ikke. Blod flød sammen. Rødt. Orange. Violet. Selv om ingen af kroppene omkring ham bevægede sig, hang der stadig en ubestemmelig tåge af lyde i luften. Støn af smerte, skrig af sorg. De virkede ikke som lyden af sejr. Røg snoede sig til vejrs fra de spredte, tilgroede pletter eller fra dynger af brændende lig. Selv dele af klipperne ulmede. Støvbringerne havde gjort et godt stykke arbejde.
Men jeg overlevede, tænkte Kalak med hånden på brystet, mens han ilede hen mod mødestedet. Denne gang overlevede jeg faktisk.”

 

Brandon Sanderson. Foto af Nazrilof, Brandonsanderson.com

Brandon Sanderson.
Foto af Nazrilof, Brandonsanderson.com

Det er ikke første gang at Brandon Sanderson har skrevet en episk fantasybog. I 2005 udgav han sin første roman, Elantris, som fik positive anmeldelser, og i 2006 udkom The Final Empire som var den første bog i Sandersons Mistborn-triologi – en serie hvis bøger alle er endt på The New York Times’ “Best Seller List”.

Brandon Sanderson har ligeledes vundet meget anerkendelse for at afslutte Robert Jordans Wheel of Time-saga efter Jordans død.

The Way of Kings har ligget nr. 7 på The New York Times’ “Best Seller List” og er på Amazons “Top 100 Science Fiction and Fantasy Books to Read in a Lifetime”.

Vi glæder os til at dele dette episke eventyr med dig, og du kan som sagt få fat i Kongernes vej hos Ulven og Uglen til foråret 2017. Bogen bliver oversat af Jakob Levinsen.

Ingen kommentarer

Skriv et svar