Hvad er fantasy?

Afhængigt af hvem man spørger, kan svaret på det spørgsmål variere meget. Hos Ulven og Uglen har vi også et svar. Det er den genredefinition vi går ud fra når vi skal vurdere indsendte manuskripter og beslutte om de falder inden for vores udgivelsesfelt: Fantasy er en genre der inkluderer magiske eller overnaturlige elementer som en primær del af plottet eller universet.
I vores optik adskiller fantasy sig fra andre genrer ved sit magiske element. Det kan være en alternativ verden i forhold til vores; en lukket verden hvor vores slet ikke er aktuel, eller en åben verden hvor man kan komme til fra vores egen. Det kan være et fremmed væsen, en artefakt eller noget helt tredje som ikke hører til i vores almindelige verden, men som alligevel er der af en eller anden grund. Det kan også være magiske evner eller fænomener som ikke kan forklares med logik eller videnskab. 
Magi kan være mange ting, det kan være mange steder og på mange tidspunkter. Fantasy kan derfor både foregå i fortiden, nutiden og fremtiden, i solsystemer langt herfra, i et parallelt univers eller i naboens baghave. 
Fantasy er en eklektisk genre, en genre der låner mange steder fra; både fra ældre fantasyværker og fra andre genrer. Det er derfor ikke usædvanligt at se elementer af for eksempel spænding, horror eller romantik i fantasy. Vi udelukker derfor ikke sci-fantasy eller lignende blandingsgenrer, men vi lægger vægt på fantasy som den bærende genre.