Hurtige, nemme bordrollespil til en enkelt eftermiddag

Det kan virke kompliceret, tidskrævende og svært at komme ind i bordrollespil som fx Dungeons & Dragons eller Pathfinder, hvis man ser det udefra. Men der er håb! For udover sværvægterne, så er der en hel masse små, nemme spil, som kan gøres færdige på et par timer. Spil, som er designet til at du og dine venner kan have det sjovt og tage på vilde eventyr uden det kræver hverken planlægning, ressourcer eller andet end bare jer selv og et par terninger.

Så hvis du sidder tænker, at det kunne være fantastisk med rollespil, der var lettere at gå til og som fungerer perfekt til en fest eller til at fylde et par timer med venner og familie, så læs videre. Jeg vil nemlig præsentere et par stykker her.

dice-2

EVERYONE IS JOHN

Everyone is John kræver en almindelig terning med seks sider og nogle venner. Papir og blyanter kan være en god idé, men man kan også bruge sin telefon. Spillet kræver ikke en game master/spilleder, men det kan være rart at have en, der spiller John. Alle andre spillere er nemlig en stemme i Johns hoved. Hver stemme har forskellige mål, og de kæmper mod hinanden om kontrol over John, der er inkompetent og ubrugelig, til at nå deres mål og vinde spillet. Hver spiller finder på et navn og tre mål af varierende sværhed, og så skal hver spiller beskrive, hvornår i Johns liv deres stemme dukkede op; det er en måde at forklare, hvilken slags stemme de er (fx aggressiv, bange, forførende). Jo mere bizarre, forskellige og unikke stemmerne er, jo bedre. Deres mål behøver ikke give mening, og spillet ender som regel i blod, kriminalitet og med ild i en eller anden vigtig bygning. Spillet kan twistes i alle mulige retninger, og det behøver ikke være vores verden, John befinder sig i. Man tilpasser sin setting og sine stemmer til den verden, man synes, det kunne være sjovt at løbe rundt og skabe kaos i. Er John besat af ånder? Ond magi? Cthulu? Eller har han bare en dårlig dag? I bestemmer!

Jeg har spillet det her spil flere gange, og hver gang har det været voldsomt sjovt. Jeg kan kun anbefale det til alle lejligheder.

Find spillet og reglerne lige her.

LADY BLACKBIRD

Lady Blackbird er på flugt fra et arrangeret ægteskab med en mand, hun ikke vil have. Hun flygter mod piratkongen Uriah Flint i håb, om han vil gengælde hendes følelser. Hun har hyret The Owl, et smuglerskib, men på vej mod Uriah bliver Lady Blackbird og skibets besætning fanget af et andet skib. I må nu slippe væk, inden de opdager, hvem I virkelig er, og finder ud af, at The Owl tilhører en berygtet smugler. Hvordan I gør, hvad der sker på vejen, og hvordan historien udvikler sig – det er fuldstændig op til jer. Spillet kræver lidt mere forberedelse, men der er allerede lavet karakterer, så det består mest i at læse reglerne og få en idé om den verden, I befinder jer i. Det er et virkelig fantastisk spil, hvor man kan få udlevet sine swashbuckler-drømme.

I finder spillet og reglerne her.

ONE LAST JOB

Hvem har ikke altid drømt om at være en del af et vaskeægte kup? Chancen er her nu! I spiller en gruppe tidligere kriminelle/magikere/???, der nu bliver bragt sammen for at lave … one last job. I bestemmer i fællesskab, hvad jeres sidste job er og – i modsætning til i mange andre spil – så laver du ikke selv din karakter, det gør de andre spillere for dig.  Det kan spilles uden en game master, men det kan også være rart at have en. Det er endnu en gang helt frit, hvilken setting og hvilken type heist I vil lave, om det er det helt store millionkup, om det handler om at få det der uvurderlige, signerede billede tilbage fra jeres eks eller noget helt andet. Hvis I vil lytte til et eksempel påen omgang One Last Job, så kan I høre det på One Shot Podcast, og deres spil er oprigtigt noget af det sjoveste, jeg i mit liv har hørt.

I kan finde spil og regler her (dog skal det købes, men er prisen værd).

En anden variant af kupscenariet er Honey Heist, hvor man spiller som bjørne, der skal begå det vildeste kup i deres liv. I kan finde Honey Heist lige her.

LASERS AND FEELINGS

I er besætningen på rumskibet RAPTOR. Jeres kaptajn, Darcy, ligger og kommer sig over en underlig sygdom. Det er altså jeres job at styre skibet og sørge for, at I ikke løber ind i alt for store problemer. Hver spiller vælger en type (fx et rumvæsen), en rolle, et mål, og om de er bedre til LASERE eller FØLELSER. Jeres game master vælger eller opfinder en trussel, som I skal forsøge at tænke, føle eller kæmpe jer vej ud af. Der er få regler, så slå kreativiteten løs, og rejs ud i rummet, hvor alt kan ske. Udlev jeres Star Trek-fantasier, og slå jer løs blandt stjernerne.

I kan finde spil og regler her.

THE WITCH IS DEAD

Der boede engang en vis og smuk heks i skoven, men så kom der er en heksejæger og myrdede hende. Så nu er I, hendes små, søde skovvæsener på jagt efter HÆVN. Hver spiller vælger et karaktertræk og slår så for at finde ud af, hvilket sødt, lille dyr I er. Planen er simpel: Slå morderen ihjel, og bring vedkommendes øjne til heksens lig, for det vil bringe hende tilbage til live (måske). I hvert fald skal morderen dø. Game masteren står for udfordringer og forhindringer og giver historien et lille twist. Det kræver en D10 (en terning med ti sider), men hvis ikke man har sådan en, så kan man finde en app online.

I kan finde spillet og reglerne som pdf her samt karakterark her. Det oprindelige spil er at finde her.

dice

Jeg håber, jeg har inspireret nogle af jer til at finde terningerne, fantasien og kreativiteten frem næste gang, I har vennerne på besøg. Bordrollespil behøver hverken være kompliceret, tage flere år eller kræve hverken erfaring eller specielt udstyr. Se lidt let på reglerne, hav det sjovt, og husk på, at det handler om at være sammen, ikke om at have ret ;-)

En hurtig bemærkning: Flere af spillene, som er nævnt her, er lavet af Grant Howitt (One Last Job, Honey Heist, The Witch is Dead), og han har lavet en række andre hurtige, sjove spil, som I også bør tjekke ud. I kan finde dem her.

God fornøjelse!

 

Tags: , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bordrollespil for forfattere og fantasynørder - Ulven og Uglen - 18. april 2019

    […] Jeg begyndte at spille, da jeg gik på universitetet, fordi min venindes kæreste var inkarneret rollespiller, og han kunne ikke leve med, at hans kæreste og hendes nye venner ikke kendte til denne vigtige del af hans liv. Så han fandt på en historie, en øgruppe og en masse fjender og quests indenfor D&D universets rammer. Vi fandt på vores figurer og deres forhistorier, rullede med terninger for at se, hvor seje vi blev, og så gik vi ellers i gang med sammen at skabe en historie, som vi har spillet i 16 år nu (hvis tanken om et spil der foregår over 16 år virker skræmmende, så er der tidligere på bloggen blevet anbefalet nogle hurtige, nemme bordrollespil til en enkelt eftermiddag). […]

Skriv et svar