Harry Potter-filmfestival

Mens vi venter på fortsættelsen til Fantastiske skabninger, kan du se eller gense samtlige Harry Potter-film på det store lærred i Baltoppen bio i Ballerup. Det er ikke engang et halvt år siden, at Ulven og Uglen sidst havde et blogindlæg om Harry Potter, og det skyldes, at universet bliver ved med at have relevans og være interessant for læsere og seere. Da du nu har mulighed for denne enestående biografoplevelse, vil vi særligt kigge på nærmere på filmene.

Baltoppen bio ligger ligesom Ulven og Uglen i Ballerup, og er kendt hp1for sin forkærlighed til gamle klassikere, kunstfilm og musicals. Denne gang har biografen kastet sig over Harry Potter-filmene og holder fra 20. januar til 31. marts Harry Potter-filmfestival, hvor man kan se filmene over syv lørdage.

Baltoppen bio vil gerne give de seere, der ved filmenes præmiere var for små, mulighed for at se Harry Potter på det store lærred.

”Mange børn og unge har endnu ikke oplevet magien i en biograf, og vi byder som den eneste biograf i Danmark på denne enestående mulighed,” fortæller Jan Boye Thomsen fra Baltoppen bio, som har taget initiativ til projektet.

Det er dog også en mulighed til de voksne for at gense filmene. Har man én gang været Harry Potter-fan er det vist noget, man aldrig vokser fra. Men hvorfor bliver Harry Potter ved med at være interessant? For mange læsere er det nok drømmen om at have et ligeså interessant skoleskema som det på Hogwarts. Hvem ville ikke foretrække forvandling, botanik og Quidditch over matematik, naturfag og idræt?

hp2

Dementor i Hogwarts Express – Harry Potter og fangen fra Azkaban

Men Harry Potter handler om meget mere end livet på en magisk kostskole Serien beskæftiger sig med temaer som ensomhed, racisme og døden. Forfatter J.K. Rowling har selv udtalt, at dementorerne er en metafor for depression, som hun selv oplevede det i sine 20’ere. Bøgerne (og filmene) handler altså om virkeligheden og de udfordringer, som alle kan komme ud for. Derfor bliver vi ved med at læse og se Harry Potter.

hp3

J. K. Rowling Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – Illustrated by Jim Kay

Og derfor kommer der også mange genudgivelser af bøgerne med nye forsider. I 2016 udkom første bog i en illustreret udgave med tegninger af Jim Kay, og siden er også anden og tredje bog blevet illustreret.

Succesen er at spore på verdensplan, hvor Rowling er den bedst sælgende forfatter siden 2001 og på top 10 over de mest sælgende forfattere nogensinde. Filmene klarer sig også godt: Da den ottende film havde premiere, var Harry Potter den mest indbringende filmserie nogensinde. Den sidste havde præmiere i 2011, og det er derfor ved at være tid til en genvisning.

Der er noget særligt ved at gå i biografen, og der bliver ikke sparet på den magiske oplevelse hos Baltoppen bio. Jan fortæller: ”Til hver forestilling vil der være små og store Harry Potter-relaterede overraskelser, kahoot-quiz på lærredet og præmier. De sidste 2 film i serien ses samme eftermiddag, og vi slutter serien af med en overraskelse.”

baltoppenAlle film vises med danske tekster og i deres originalversion.

Læs mere på http://www.baltoppenbio1-2.dk/OrderMovieBundleInfo.aspx?showid=14887

About Camilla Pedersen

Camilla har en bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og er i gang med sin kandidat. I forbindelse med hendes studie har hun tilbragt et semester i Edinburgh som udvekslingsstudent. Nysgerrigheden omkring netop Skotland blev vagt gennem litteraturen, der har tendens til at skæve til højlandet i dens søgen efter noget magisk. Det startede for Camilla med højtlæsning af fantasy, og genren har været den foretrukne lige siden. Det har for Camilla altid været ”rejsen”, der har vagt interesse – den virkelige såvel som den fiktive.
Ingen kommentarer

Skriv et svar