Forfatterhjørnet – hvor lang tid tager det at skrive en bog?

At skrive en roman kan virke som et uoverskuelig projekt. Man har hørt om forfattere som det har taget flere år at skrive en bog. Det tog for eksempel George R.R. Martin ca. 6 år at skrive den nyeste bog i serien En fortælling om is og ild. For Ulven og Uglens forfattere er der stor forskel på hvor lang tid et skriveprojekt tager.

Galskab gør fri”Cirka 5 måneder uden studie, understøttelse eller noget at lave,” siger Thorbjørn Haugaard Eriksen om sit arbejde med Galskab gør fri. ”Og så et par måneder lagt til før det da jeg strukturerede ideen for første gang. Når jeg skriver, skriver jeg hurtigt, op til 7-8 sider om dagen. Dertil kommer at jeg trækker et par læsere igennem den før jeg poster manuskriptet.”
For Jeanette Hedengran kommer det an på historien.
”Det er meget svingende,” siger hun. ”Med Mørkets søn gik det ret hurtigt. Mener det var 3-4 måneder, mens jeg har en anden historie som jeg har været i gang med siden 2006, og som stadig ikke er færdig.”

gyldne tider ok farver

Research kan ligeledes tage en del tid inden man overhovedet når til at skrive.
”Der gik nogen tid med at læse bøger om Frankrig, Versailles, revolutionen og den tid den udspillede sig i, før jeg kunne begynde at skrive for alvor,” siger Benno Moes hvis roman I skyggen af gyldne tider foregår i vores verden, og han skønner at han brugte 3-4 måneder alene på research. Andre gange kan historien ligge længe i forfatterens baghoved, for først at komme ned på papiret efter flere år.

at skriveIkke desto mindre er det altid en god idé at dele sin bog med nogen, gerne en sprogkyndig, både hvad angår elementer som plot, korrektur og sprogbrug. Det er planen, at Ulven og Uglen i fremtiden vil gøre en række retningslinjer fuldt ud tilgængelige på forlagets hjemmeside, således at kommende forfattere kan bruge dem som tjekliste, inden de indsender deres manuskripter til forlaget. Dermed kan man som forfatter i højere grad undgå afslag og være sikker på, at bogen fremstår skarp og utvetydig.

Sidder du inde med et godt manuskript, skal du i midlertidig ikke være bange for at sende det ind. Vi ser altid frem til at at læse og bedømme alt indsendt materiale. Husk - det behøver ikke at tage 6 år at skrive en rigtig god bog. Held og lykke.

Tags: ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar