Fantasy kan alt: Interview med Line Lybecker

artikel færdig

Årets femte udgave af Forfatterforeningens blad Forfatteren bragte et stort midterside-interview med Ulven og Uglens Line Lybecker. Interviewet er skrevet af Michala Escherich og handler om voksenfantasy. I interviewet blev der lagt fokus på de fordele som fantasy har som genre, og de fordomme som fantasy oftest mødes med. Herunder er et lille uddrag fra interviewet.

[F]or Line Lybecker er fantasy en genre, der udover at være sjov at læse også rummer fantastiske muligheder: Fantasy kan behandle vores verden med dens problemer og dilemmaer på en anden måde, end realistiske fortællinger kan. Fantasy kan tage store tabubelagte emner, fx religionskonflikt, ud af den kontekst, vi kender, og sætte dem ind i en ny sammenhæng uden at pege fingre af nogen. Du kan opfinde to religioner, som overhovedet ikke ligner det, vi har ude i verden, og vise deres konflikt. Så kan ingen pege fingre og sige ” det er os” eller ” det er dem”. På den måde træder du ikke folk over tæerne, men kan måske få nogen til at se gammelkendte problemstillinger fra en ny vinkel- nogle gange uden egentlig at lægge mærke til det

Forfatteren, 5. udgave 2015 Udgivet af Dansk Forfatterforening.

Resten af interviewet kan læses her.

Vi er enormt glade for at Dansk Forfatterforening sætter voksenfantasy i fokus og hjælper med at sprede kendskabet til genren.

Ingen kommentarer

Skriv et svar