Er du hardcore fantasynørd?

Er du hardcore fantasynørd? – Test dig selv, og find ud af hvilken fantasylæser du er. Dagens blogindlæg bliver i det afslappede hjørne, hvor vi udfordrer dig til en test af din viden om fantasy-genren. Efter en lang og skøn weekend i selskab med en masse fantasylæsere på Bogforum lader vi stille batterierne op til den kommende måned ved at lave en lille fantasy-quiz til dig. Er du en hardcore fantasy–fan, eller kender du en som er? Så udfordr dig selv og dine venner, og se hvem der ved mest om fantasy.

 1. Hvilket væsen møder Harry, Ron og Hermione på pigetoilettet i Harry Potter og de vises sten?
  1. En drage
  2. En trehovedet hund
  3. En trold
 2. Hvilken kendt forfatter står bag værkerne Húrins børnSilmarillion og Efterladte historier?
  1. J.R.R. Tolkien
  2. George R. R. Martin
  3. Patrick Rothfuss
 3. Hvilke væsner spiller en central rolle i fantasy-serien Arven af Christopher Paolini?
  1. Vampyrer
  2. Drager
  3. Havfruer
 4. Hvilken berømt forfatter skrev Western-horror-fantasy-serien Det mørke tårn der kom som film i 2017?
  1. Stephen King
  2. J.R.R. Tolkien
  3. Brandon Sanderson
 5. Dennis Jûrgensen skrev en 600 siders lang fantasyroman om en verden af kaos. Hvad er titlen?
  1. Utopia
  2. Dystopia
  3. Ragnarok
 6. Hvad hedder fantasy bogserien om ’Hekseren’ Geralt fra Rivia? Bøgerne er skrevet af den polske forfatter Andrzej Sapkowski?
  1. The Witcher
  2. The Last Witch Hunter
  3. The Witches
 7. Fantasy-forfatter Patrick Rothfuss udkom i 2007 med første bind i den anmelderroste bogserie The Kingkiller Chronicle hvad er titlen på bogen?
  1. The Name of The King Killer
  2. The Name of The Wind
  3. The Name of The Warrior
 8. Strategibrætspillet Warcraft: Orcs & Humans kom frem i 1994 og er siden blevet lavet til et online computerspil, men hvilket år blev brætspillet lavet til en live action spillefilm?
  1. 2015
  2. 2016
  3. 2017
 9. Hvad er navnet på den onde tyran fra fantasy-serien Skammerens børn?
  1. Draco
  2. Drakan
  3. Durza
 10. Hvilken fantasifuld bogverden og -serie, skabt af forfatteren Terry Pratchett, består af i alt 40 bind hvoraf kun 5 er udkommet på dansk?
  1. Demiplane of Dread
  2. Dominaria
  3. Discworld

 

Resultat

10 rigtige: Du er en hardcore fantasynørd.

oerkenrose-forside

Ørkenrose (2017)

Du lever og ånder for fantasy. Du har læst og set alt der har med fantasy at gøre. Du bruger din weekender på D&D hvor du nedlægger drager og orker med vennerne. Du drømmer om at trække Excalibur op af stenen og drage ud på eventyr med The Followship of the Ring. Du ventede spændt på dit Hogwarts-brev da du var 11, og åbnede hvert et klædeskab i dit onkels hus for at finde vejen til Narnia. Til den hardcore fantasylæser anbefaler vi Jacob Kokkedals serie Den trofaste bror, om verdenen Gudshave og menneskeriget Sastion. I døden og videre og Ørkenrose er første og andet bind af fantasy serien Den trofaste bror. Jacob Kokkedal skaber et episk univers, som sætter rammerne for en medrivende og underholdende fortælling om kampen mod det onde.

4-9 rigtige: Du elsker at læse fantasy.

koebenhavns-skygger

Københavns skygger (2016)

Du elsker at læse fantasy, men det behøver ikke altid at være high fantasy. Du fordyber dig ofte med en god fortælling og vi anbefaler således at du kaster dig over den danske fantasyroman Københavns skygger om studenten Thor som finder ud af at han tilhører en hemmelig kreds af magikere, en naturlig elite. Det udfordrer hans forestillinger og åbner for foruroligende mysterier, blandt andet om hans fars død. I Københavns skygger går studielivet hånd i hånd med formularer og ældgamle mysterier i hovedstadens dybeste skygger. Det er bogen til dig, der har læst Harry Potter, og nu gerne vil have mere af samme slags.

 

0-3 rigtige: Fantasy, hvad er det?

Djævlens hjerte (2017)

Djævlens hjerte (2017)

Du har aldrig hørt om Hogwarts og tror at drager blot er flyvende dinosaurer. Når du læser, skal det helst være basseret på virkelighedensverden. Vi har selvfølgelig også en god roman til dig og anbefaler en af vores nye historiske fantasyromaner: Ellekongen af Signe Fahl eller Djævlens Hjerte af Lars Kramhøft. Begge bøger tager udgangspunkt i en historisk tid med en masse detaljerede beskrivelser. I Ellekongen bliver du præsenteret for Danmark i 1700-tallet med overtro og bondeliv i en realistisk historisk periode. Vi følger malkepigen Karen og hendes møde med den mystiske Daniel. I Djævlens Hjerte går turen tilbage til Valdemar Atterdags tid som konge hvor du møder lensmandens søn Damian i jagten på sin fars hemmelighed. Det er en hæsblæsende og actionfyldt fortælling om djævlekundskab, forræderi og medmenneskelighed. Det hele forgår i en historisk tid, hvor Danmark er blevet fri fra de tyske grever og endelig har fået en dansk konge igen.

 

Rigtige svar til testen:

rigtige-svar

 

Indlægget er skrevet af Camilla Rodkjær

Tags: , , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar