En tur i “Gråzonen” med Aura Isolde

Til februar udkommer Gråzonen der er første bog i serien om Dødefolket. Bogen er skrevet af Aura Isolde, og I kan se frem til masser af overnaturlig spænding og en solid kærlighedshistorie når Gråzonen udkommer på Valentinsdag.
Hvilke hemmeligheder gemmer romanen mon på? Vi har spurgt forfatteren.


Gråzonen - Dødefolket 1
”[Bogen] handler om gymnasie-pigen Becky, som går på Thisted gymnasium, og som har hørt stemmer det meste af hendes liv,” fortæller Aura . ”En dag bliver hun i stand til at se, hvem det er stemmerne tilhører og som stræber hende efter livet. Hun finder ud af oprøreren Nick beskytter hende og finder ud af at hun besidder specielle evner, hun ikke burde have.”

Gråzonen handler om den overnaturlige kamp mellem Guds tjenere. På den ene side står Dødefolket og på den anden side Oprørerne. Gud skabte i sin tid Dødefolket fordi han var rasende på menneskene. Dødefolkets opgave var at sørge for at det enkelte menneske døde som det var Guds plan. Da det blev klart for Gud at Dødefolket misbrugte deres evner til koldblodigt at høste så mange sjæle som muligt, skabte han Oprørerne. De skulle sørge for at Dødefolket kun høstede de sjæle som var tiltænkt dem.

Historien har gymnasiepigen Rebecka som sit udgangspunkt, og genren er kærlighed, som forfatteren selv udtrykker det: ”Gråzonen er paranormal romance med stort tryk på romance.” 

I historien møder vi både hovedpersonen Rebecka, men også hendes venner og kæreste og ikke mindst de overnaturlige oprørere og dødefolk.
Der er mange følelser på spil, og det bunder for forfatteren i: ”Jeg elsker at skrive om kærlighed og følelser. Jeg kan godt lide at dykke ned i mine karakterer og forsøge at gøre dem så levende for læseren at de føler med dem. Håber derfor at det er lykkedes.”

Selvom Gråzonen er fantasy, har personerne hver deres meget almindelige problemer at slås med oveni de overnaturlige problematikker.
”Rebecka skulle gerne være et billede af en almindelig teenage-pige, der har sine ting at slås med: kæresten der ikke altid er der for hende (ifølge hendes eget hoved i hvert fald), hendes forældres død, da hun var lille, hendes sygdomsforløb der pludselig bliver værre, og så udskiller hun sig ved at høre stemmer og kunne se personer kun hun ser,” fortæller Aura og fortsætter:
”Hun er en meget stærk og nysgerrig person, meget mere end jeg selv ville have været, og det synes jeg også man kan mærke i den udvikling hun gennemgår. Hun får mange ting at skulle forholde sig til, og jeg synes hun klarer det helt flot.”

Et af temaerne i historien er netop hvem Rebecka skal tro på når både Diego og Nick mener at følge Guds plan. Selvom Dødefolket fra start lader til at være de onde.
”I historien kommer dødefolket nok til at fremstå som de onde, men de blev skabt ud af nødvendighed,” forklarer Aura. ”Der er nødt til at være balance i tingene hvis ikke det skal ende ud i kaos. I min fortælling, er dødefolket med til at skabe denne balance. Det var i hvert fald hensigten fra begyndelsen, men nu er de ude af kontrol, og derfor er oprørerne kommet til. For igen at skabe balance i tingene.”

Aura sætter spørgsmålstegn ved den frie vilje, i den forstand at Dødefolket er udstyret med en liste der bestemmer folks dødstidspunkt og dødsmåde, hvilket vil sige at mennesket lige pludselig er berøvet indflydelsen over sit eget livs ende. Vi spurgte hende derfor hvad hun mener om fri vilje.

”Jeg sætter spørgsmålstegn ved om vi i bund og grund har lige så meget fri vilje som vi forestiller os at have. Vi træffer valg i forskellige situationer, hvad enten det er baseret på intuition eller logik, men hvad hvis årsagerne til vores valg, ikke er vores egne? Kunne der være nogen ’bag gardinet’ der styrer os som marionetdukker? Og hvis der er, kan vi så gøre noget for at trække i en anden retning? Eller er vi prisgivet vores dukkefører?” lyder svaret, og Aura fortsætter:

”Jeg vil gerne forsøge at give et indblik i den indre kamp man kan have med sig selv, når man står over for at træffe et valg i livet. Den indre debat man fører med sig selv i sådanne tilfælde, det er det jeg forsøger at skildre gennem historien.Vi mener måske at vi fører debatten med os selv, men hvad hvis vi ikke gjorde? Det er et interessant spørgsmål.

Jeg håber at kunne stille spørgsmål ved det faktum at de mennesker der hører stemmer, er det nu også deres egen stemme, eller egentlig en usynlig person der hvisker dem i øret? Det er aldrig til at vide.”

Gråzonen er Auras første fantasybog, men hun har tidligere skrevet bøger under et andet navn. Vi har spurgt Aura hvorfor hun vil være forfatter, og hvad hendes motivation for at skrive er. Og hendes baggrund i skriveriet vækker varme følelser.

”Når min mor var syg, da jeg var lille, lavede jeg ’bliv snart rask’-bøger til hende, mine tegninger fik talebobler og talte, og jeg skrev når som helst jeg kunne komme til det. Men selve springet fra at skrive og til at sende ind [til forlag, red.] er kommet sådan løbende da jeg blev voksen. Så man kan sige det har været undervejs altid.”

Fallen-serien er skrevet af Lauren Kate, og udkommer på Saxo

Og hvad kan Aura så selv godt lide at læse?
”Det er meget blandet. Jeg læser om alt lige fra engle, varulve, vampyrer, hekse, ånder. Jeg kan godt lide bøger hvor der hele tiden sker en masse. Men det skal helst være lige fordelt med drama og kærlighed. En god kærlighedshistorie er det jeg sluger hurtigst.”

Det kommer også til udtryk i Auras egne skriverier for her er der også gang i den. Aura siger at hun er inspireret af Fallen, og at folk siger at hendes bog nogle steder minder om The Vampire Diaries. Men serien om Dødefolket er ikke som de andre:
”Jeg har skrevet bogen fordi fantasymarkedet også trænger til noget andet end engle, varulve, vampyrer og hekse. Og fordi jeg synes historien har så meget at byde på,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg håber også læseren vil kunne tage noget af historien med sig når de har læst den, at det bliver en kærlighedshistorie der vil sætte sig i dem efterfølgende.”

Til sidst har vi spurgt Aura om bogen ender med en cliffhanger.
”Åh ja, den kommer til at ende med en stor cliffhanger,” svarer hun. ”Jeg håber virkelig læserne bliver i stand til at vente på slutningen. Men jeg lover de ikke kommer til at vente alt for længe. Jeg er allerede i fuld gang med at skrive på den sidste og afsluttende bog.”

Gråzonen er første bog i serien om Dødefolket og udkommer d. 14. februar 2020.

Ingen kommentarer

Skriv et svar