Crowdfunding af Stormlysfortællingerne

Som mange af jer nok har bemærket, er Ulven og Uglen lige nu i gang med en crowdfundingkampagne, hvor vi håber på at samle penge til at oversætte den første tredjedel af andet bind i Brandon Sandersons episke fantasyserie Stormlysfortællingerne. Det koster nemlig mange penge at oversætte værker, der er så store som Sandersons, og selvom vi kunne vente til seriens første bog, En konges vej del 1 og del 2, har tjent sig hjem, så vil vi gerne give de danske fans muligheden for at få fat i fortsættelsen hurtigst muligt. Derfor crowdfunder vi, og denne uges blogindlæg skal netop handle om, hvad det indebærer.

En konges vej del 1 og del 2, som er oversættelsen af Brandon Sandersons The Way of Kings, udkom hos Ulven og Uglen i 2017.

En konges vej del 1 og del 2 udkom hos Ulven og Uglen i 2017.

Først vil jeg dog fortælle lidt om, hvad det er for nogle bøger det hele handler om. Stormlysfortællingerne er som sagt en episk fantasyserie, og den foregår i en verden ved navn Roshar, som er hærget af vilde storme og krig. Engang beskyttede herolderne Roshar, men så skete der noget, som ændrede på alt, og måske er verden nu ved at gå under. Det er i hvert fald det, som de tre hovedpersoner, Dalinar, Shallan og Kaladin, på hver sin vis begynder at ane. Men kan de gøre noget for at stoppe det? Det er du nødt til at læse bøgerne for at finde ud af.

Alle os fra forlaget er store fans af serien, og vi ved, at mange af jer også er det. Derfor er vi sikre på, at I er enige med os i, at jeres mednørder bør have muligheden for at nyde Stormlysfortællingerne på dansk.

Noget af det vigtigste at vide om crowdfundingen er, at Ulven og Uglen har oprettet en side på Indiegogo, hvor det er muligt at støtte indsamlingen og til gengæld få nogle perks. Du kan f.eks. støtte indsamlingen med 300 kr. og få oversættelsen før alle andre og til en billig pris, da bogen kommer til at koste 399 kr., når den udkommer. Det er altså win-win for både dig og forlaget.

Du kan støtte Ulven og Uglens crowdfundingkampagne på hjemmesiden Indiegogo.

Du kan støtte Ulven og Uglens crowdfundingkampagne på hjemmesiden Indiegogo.

En anden perk, som vi hos Ulven og Uglen er meget spændte på, er illustratoren Thorkild Skovs unikke tegninger. Thorkild har lavet forsiderne til En konges vej del 1 og del 2, og hvis du støtter os med ca. 3000 kr., laver han en personlig tegning af dig som en karakter i Stormlysfortællingerne (og du får derudover også mange andre ting med i prisen). Thorkild er i øjeblikket i gang med at lave et eksempel på en tegning, som kommer til at forestille oversætter Jakob Levinson som Skårbærer. Hvis du er interesserede i at se, hvad det ender med, så hold øje med Ulven og Uglens Facebook og Instagram.

Indiegogo er dog ikke den eneste platform, vi har gjort brug af i forbindelse med crowdfundingen. Vi har nemlig også oprettet nye Facebook- og Instagramsider, som på den ene side handler om vores crowdfunding, men på den anden side også er tiltænkt som et sted, hvor fans af Brandon Sanderson kan nørde sammen. Vi håber, at I har lyst til at diskutere Sandersons bøger her og måske også dele fanart? Alle er i hvert fald velkomne til at bidrage med det, de har lyst til.

Bøgerne i Stormlysfortællingerne indeholder også flotte tegninger og kort.

Bøgerne i Stormlysfortællingerne indeholder bl.a. flotte tegninger og kort.

Derudover kommer Ulven og Uglen også til at gæsteblogge hos fire forskellige bogbloggere, hvilket vi glæder os rigtig meget til. Praktikanten Freja har allerede været på besøg hos Sabrinas blog, hvor hun fortalte om, hvordan det var at lave bogtraileren til Stormlysfortællingerne. Jeg kan afsløre, at det ikke altid var helt let, men at det endelige resultat blev rigtig godt. Vi kommer også til at gæsteblogge hos Nerdy Treats, Læsehest med Fantasy og Bogslottet, hvor der vil være andre vinkler på crowdfundingen.

En sidste ting, som er værd at vide om vores kampagne, er, at vi afholder et nørdet fantasyarrangement hos boghandlen Fantask i København fredag d. 11. maj kl. 16-18. Her vil Jakob Levinsen, som er oversætter på Stormlysfortællingerne, fortælle om, hvordan det er at oversætte episke fantasyværker. Der vil også være konkurrencer, forfatterbesøg (dog ikke af Brandon Sanderson) og kage, men alt det kan du læse mere om her. Vi tror, at det bliver et rigtig sjovt arrangement, og vi håber, at du vil være med.

Tags: , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar