Årstidsskifte – foråret er på vej

Selvom vi stadig kan mærke kulden udenfor, så er forårsmånederne nu foran os, og solen er så småt begyndt at skinne igen. Det har været et par stille vintermåneder hos Ulven og Uglen, men vi går dog et travlt forår i møde, der blandt andet byder på en ny udgivelse og en litteraturfestival. Dagens blogindlæg kommer til at handle om, hvad der er sket på forlaget de sidste par måneder, og hvilke spændende planer, vi har for foråret.

December
I december havde forlaget to forfattermøder, der forhåbentlig begge munder ud i en udgivelse. Den ene forfatter, som vi mødtes med, var Pernille L. Stenby, hvis bog Inkarnation blev antaget af Ulven og Uglen. Forlaget har siden da haft travlt med at forberede sig til udgivelsen af bogen, og vi er stadig i gang med at få de sidste ting på plads.

Sidste lørdag deltog to professionelle cosplayers i Baltoppen Bios Harry Potter-filmfestival.

Sidste lørdag deltog to professionelle cosplayers i Baltoppens Harry Potter-filmfestival.

Januar
I slutningen af januar begyndte Ulven og Uglen et samarbejde med Baltoppen Bio i anledning af deres Harry Potter-filmfestival. Biografen har siden d. 20. januar løbende vist Harry Potter-filmene, og Ulven og Uglen har i den forbindelse sponsoreret bogpræmier til deltagerne af arrangementet. Man har indtil videre kunnet vinde Fortællingen om blodet-serien af Anders Björkelid, Mørkets søn af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl, Ellekongen af Signe Fahl og Djævlens hjerte af Lars Kramhøft.

Vi har siden filmfestivalens begyndelse været i gang med at lave bogtrailere til de udloddede bøger, så deltagerne kan få et lille indblik i, hvad de kan vinde. Vi har også undervejs i forløbet udloddet billetter til filmfestivalen, og det gør vi også til de næste forestillinger. Husk derfor at holde øje med vores Facebook- og Instagramsider de kommende uger.

Februar
I starten af februar fik vi to nye praktikanter på forlaget, som allerede er faldet godt til. De hedder Freja og Lærke og skal være hos os indtil juni. Vi har derudover været med Signe Fahl til minibogmesse i Haslev, hvor man kunne møde lokale forfattere, der skriver inden for forskellige genrer.

Ulven og Uglen havde også et møde med Jakob Levinsen, som har oversat Brandon Sandersons En konges vej del 1 og En konges vej del 2. Mødet handlede om oversættelsen af den næste bog i serien, som udkommer hos Ulven og Uglen i 2019.

Ulven og Uglens to nye praktikanter, Freja og Lærke, er faldet godt til.

Vores to nye praktikanter, Freja og Lærke, er faldet godt til.

I midten af februar havde vi desuden en valentinsdagskonkurrence kørende på Facebook og Instagram. Her kunne man bl.a. vinde Mørkets søn-serien, Ellekongen, billetter til litteraturfestivalen Kær-Litt samt eksklusive tegninger.

Foråret 2018
Der er mange ting vi glæder os til i foråret. For det første fortsætter Harry Potter-filmfestivalen indtil slutningen af marts, og vi fortsætter derfor også med at udlodde præmier og lave bogtrailere.

I maj udgiver vi Pernille L. Stenbys tidligere nævnte bog Inkarnation, som overordnet handler om en jeg-fortæller, der har mistet sine minder og vågner op i en fremmed krop på noget, som hedder Roevel akademi. Det er et fantasymysterie, der bl.a. indeholder overnaturlige kræfter og uhyggelige hemmeligheder. Vi afslører forsiden af Inkarnation allerede senere i dag.

Litteraturfestivalen Kær-Litt, som finder sted i starten af maj, foregår på den romantiske Fuglsang Herregaard.

Litteraturfestivalen Kær-Litt kommer til at foregå på den romantiske Fuglsang Herregaard.

Ulven og Uglen deltager derudover i litteraturfestivalen Kær-Litt, som er en ny festival med fokus på forskellige former for kærlighedslitteratur. Festivalen bliver afholdt d. 5.-6. maj på Fuglsang Herregaard på Lolland og byder bl.a. på forfatterinterviews, oplæsning, signering og intimkoncert.

Vi er også i gang med at lave portrætter af vores forfattere og oversættere på vores hjemmeside, som gør det er muligt for jer læsere at lære mere om dem. Vi er ligeledes i gang med en portrætserie på Facebook, hvor vi en gang om ugen interviewer en person med tilknytning til Ulven og Uglen, f.eks. en forlagsarbejder, forfatter, grafiker eller illustrator.

Som i kan høre, har vi nok at se til på forlaget i den kommende tid. Vi håber, at I glæder jer til nogle af de ting, der skal ske, for det gør vi.

Tags: , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar